Räikkönen: Monako je už minulost, teď se soustředím na Kanadu

Räikkönen: Monako je už minulost, teď se soustředím na Kanadu

Pilot Lotusu se již smířil s výsledkem minulého závodu, v němž v důsledku kolize se Sergiem Perézem přišel o velkou porci bodů.

Räikkönen jezdil v Monte Carlu dlouhou dobu na páté pozici, o tu ale nakonec po souboji s Perézem přišel, když oba vzájemně kolidovali. Finský pilot musel následně zajet do boxů, což znamenalo propad startovním polem hluboko dozadu. A zatímco Mexičan později ze závodu odstoupil úplně, Finovi se nakonec podařilo dojet na desátém místě, tedy posledním bodovaném.

Přes média si pak Räikkönen s Perézem vyměnili několik vzkazů. Mexický mladík obvinil ze způsobení kolize Räikkönena, ten zareagoval slovy, že by měl Pezérovi někdo dát pěstí. Nyní se pilot Lotusu rozhodl za celým incidentem udělat tlustou čáru.

“Nikdo nechce přijít o tolik bodů kvůli přičinění jiného jezdce, ten závod už ale skončil; Monako je už jen vzdálená vzpomínka a já jsem připraven na Kanadu,“ cituje finského mistra světa Autosport. “Byl to špatný výsledek, to bylo každému zřejmé. Mohlo to být ještě horší, ale také to mohlo být daleko lepší.“

“Skončili jsme s jedním bodem, takže se nám vrátilo aspoň něco, poté co jsme ztratili solidní páté místo, žádná velká útěcha to ale není.“

Ztráta bodů ve Velké ceně Monaka Räikkönenovi pochopitelně radost nedělá, na druhé straně jej ale těší to, že Lotus opět dokázal svoji konkurenceschopnost.

“Vůz se choval dobře v kvalifikaci i v závodě, což je pozitivní, protože to byl další okruh - obtížný okruh - kde jsme měli vůz v podstatě takový, jaký jsme chtěli. Pořád ztrácíme trochu rychlosti v kvalifikaci, naše závodní rychlost ale byla znovu dobrá; ne že byste to mohli ukázat, když jste zaseknutí za pomalejšími vozy, jako jsme to viděli v Monaku.“

“Svým způsobem to je (Räikkönenův posun vpřed) ještě více frustrující, protože když jsme po tom pitstopu měli před sebou čistý vzduch, bylo to pravděpodobně poprvé, co jste viděli, jak byl náš vůz ve skutečnosti rychlý,“ podotýká.

I proto Räikkönen věří, že může reálně pomýšlet na boj o letošní titul mistra světa. “V Monaku jsme na vedení ztratili, ale ještě není konec. Sezona je stále v počáteční fázi a ztráta jednadvaceti bodů není nic nedostižného; zejména pokud bude mít Sebastian také někdy nějaký špatný víkend,“ uzavírá Fin.   

Doporučujeme

Články odjinud