Räikkönen měl pochyby o strategii týmu, jeho obavy se naplnily

Räikkönen měl pochyby o strategii týmu, jeho obavy se naplnily

Kimi Räikkönen řekl, že měl opakovaně pochyby o strategii týmu Ferrari ohledně pneumatik v první části, ve které skončil poté, co jej vyřadil Jules Bianchi z Marussie.

Lewis Hamilton z Mercedesu a Pastor Maldonado z Lotusu zastavili v Q1 kvůli technickým problémům. Räikkönen a jeho kolega z Ferrari Fernando Alonso se proto pokusili do další části dostat na tvrdší sadě pneumatik. Bianchi však neriskoval a výsledkem toho bylo, že na měkčí sadě zajel o 64 tisícin rychlejší čas než Fin a dále postoupil právě on.

„Plán byl vyjet, tým ale řekl, že jsme v pohodě. Několikrát jsem se jich na to přeptával, abych si byl na sto procent jistý. Výsledek můžete vidět sami. Včera odpoledne a dnes ráno bylo trochu obtížné dostat do tvrdších gum přilnavost. Měkčí byly po celý víkend rychlejší.”

Alonso se naopak probojoval až do závěrečné části kvalifikace a odstartuje ze třetí řady.

„V Q3 pršelo a Magnussen havaroval, zůstali jsme ale klidní a zajeli měřené kolo. Pátá pozice na čisté straně trati je pro nás dobrá. Ať už bude sucho nebo mokro, můžeme být konkurenceschopní.

Myslím, že jsme za williamsem a red bully, na některých okruzích je to lepší, na některých horší. Máme před sebou dva red bully a jeden williams před sebou a jeden za námi. Snad s nimi budeme bojovat a získáme nějaké body.”

Doporučujeme

Články odjinud