Räikkönen má jasno - za poškození jeho vozu může Pérez

Räikkönen má jasno - za poškození jeho vozu může Pérez

Finův lotus musel většinu závodu absolvovat s pochroumaným nosem. I tak však Räikkönen dokázal dojet na báječné druhé pozici.

Superhvězda z Lotusu a miláček čínských fanoušků není správností neměnit příď vozu příliš přesvědčen. Díky druhému místu si nicméně udržel druhé místo v šampionátu a přiblížil se lídrovi Vettelovi.

"Měl jsem lepší výjezd ze třetí zatáčky. Myslel jsem, že mi nechá více místa. Vytlačil mě ale mimo trať. Snažil jsem se mu vyhnout. Dotlačil mě ale na trávu a obrubník. Ten mě zachránil, protože jsem tam měl přilnavost. Nešlo zpomalit a narazil jsem do zádě jeho vozu.

Chtěl jsem nos vyměnit. Řekl bych, že se při zastávce na příď podívali a řekli si, že je to v pořádku. Že by výměna nosu stála moc času. Nejsem si tím jist. Je ale pravda, že vůz byl pořád OK.

Byl jsem překvapen, že poškození nebylo větší. Náraz to byl dost tvrdý. Taky mě překvapilo, že nebylo víc problémů. Auto bylo pouze nedotáčivé a rychle se opotřebovávaly přední pneumatiky," prohlásil Räikkönen.

Romain Grosjean s devátým místem nemůže být spokojen. Francouz se zatím stále nemůže najít:

"Byl to dlouhý a perný závod, ve kterém se opět nepodařilo dosáhnout cíle. Z devátého místa opravdu nemám radost. Startoval jsem ze šestého místa a mysleli jsme si, že první pětka není mimo dosah. Dělal jsem, co jsem mohl, ale stejně se mi nepodařilo z vozu dostat víc rychlosti. Je fajn, že jsem pro tým vyjel nějaké body, ale v Bahrajnu jich chci o hodně více!"

Doporučujeme

Články odjinud