Räikkönen lituje pokažené kvalifikace, dnes odvedl maximum

Räikkönen lituje pokažené kvalifikace, dnes odvedl maximum

Kimi Räikkönen zaznamenal během dnešního závodu výrazný posun vpřed a poté, co startoval jako desátý, vybojoval konečné třetí místo. Romain Grosjean si vypil kalich hořkosti až do dna a skončil osmnáctý.

Finovi pomohly k tomuto výsledku mimo jiné také problémy Lewise Hamiltona a penalizace Sebastiana Vettela. "Dnes jsme z té startovní pozice udělali, co se dalo. Můj start byl dobrý, pak ale myslím měl přede mnou Lewis problém a já jsem musel zpomalit, abych předešel nárazu do zadní části jeho vozu," popisuje Räikkönen úvodní fáze Velké ceny Německa ze svého pohledu.

Lotus se sice může v neděli pyšnit jedním z nejrychlejších vozů v celém startovním poli, potíže mu ale dělají kvalifikace, ve kterých trochu ztrácí. Toho si je Räikkönen dobře vědom.

"Možná kdybychom byli včera na mokru o něco rychlejší, mohli jsme startovat výše a tlačit na lídry. Samozřejmě, že jsme doufali v něco víc, ale vůz fungoval v průběhu celého závodu dobře a stále vezeme domů hodně bodů pro tým, takže tu jsou nějaká pozitiva, která si můžeme vzít do dalšího závodu," říká finský jezdec.

Räikkönenova týmového kolegu Grosjeana provázela v průběhu celého závodního víkendu velká smůla. Nejdříve musel předčasně vyměnit převodovku, za což následovala penalizace, pak přišel neúspěch ve včerejší kvalifikaci, ve které uvízl již ve druhé části, a dnes dílo zkázy dovršila kolize s jedním ze soupeřů, z níž vyšel mladý Francouz s poškozeným předním křídlem a proraženou pneumatikou. Nakonec skončil osmnáctý se ztrátou jednoho kola na vítěze.

"Dnes nic nevycházelo. Je to škoda, protože jsem měl dobrý start a v první zatáčce jsem získal několik míst. Pak přišel na rovince kontakt, což mi docela pokazilo závod. Nejsem si úplně jistý tím, co se stalo - budeme se muset podívat na záběry z on-board kamery, abychom to zjistili - můj vůz byl ale vážně poškozen. Měl jsem ulomené přední křídlo a defekt. Nikdy si takovéto víkendy nepřejete, ale stává se to," dodává Romain Grosjean.     

Doporučujeme

Články odjinud