Räikkönen je ve skutečnosti citlivý, říká Arrivabene

Räikkönen je ve skutečnosti citlivý, říká Arrivabene

Finský závodník má pověst Icemana, cítit podporu je však pro něj důležité.

Šéf týmu Ferrari Maurizio Arrivabene říká, že je někdy potřeba trochu zatlačit na Kimiho Räikkönena, aby ze sebe dostal maximum, je podle něj totiž velice citlivý.

Räikkönen pro Ferrari získal v roce 2007 mistrovský titul, v loňské sezóně se do stáje po několikaleté pauze vrátil, zažil ale velice špatný ročník, když se ani jednou nedostal na stupně vítězů a celkově skončil mimo první desítku.

Sezóna 2015 však z pohledu stáje z Maranella začala mnohem lépe a Räikkönen se o minulém víkendu v Bahrajnu poprvé dostal na pódium.

Arrivabene říká, že ačkoliv se většina pozornosti z okolí soustředila na nově příchozího a brzy vítězného Sebastiana Vettela, Räikkönenovi je potřeba vnitřně dát stejnou podporu, neboť je velmi citlivý.

„Seb na jedné straně a Kimi na druhé, mají odlišné charaktery,“ řekl. „Seb je poměrně silný člověk, velice odhodlaný, zatímco Kimi potřebuje cítit podporu týmu okolo sebe a zejména podporu týmového šéfa.

V Malajsii jsem s ním mluvil po tréninku a říkal jsem mu, 'Kimi, pokud budeš jen mluvit, očekávej, že na to budu reagovat.' Kimi má takový přístup rád, když s ním mluvíte napřímo.

Říká se mu Iceman, ve skutečnosti je ale částí Icemana člověk, který vás potřebuje, ne kvůli masáži, protože je docela silný, ale je velmi citlivý.

Pokud cítí, že tým stojí za ním a tlačí ho tak, jak tlačí Seba, Kimi dokáže dosahovat velice dobrých výsledků.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud