Räikkönen je rád, že se závod pojede večer

Räikkönen je rád, že se závod pojede večer

Räikkönen byl původně spokojen s pátým místem, ale nakonec byl diskvalifikován. Grosjean obsadil v Abú Zabí sedmé místo. AKTUALIZOVÁNO.

Lotus měl v závěrečné části kvalifikace na Velkou cenu Abú Zabí na okruhu Yas Marina dvojnásobné zastoupení, Kimi Räikkönen skončil pátý a Romain Grosjean sedmý.

Podle Räikkönena to nebylo tak špatné. "V trénincích jsem se s autem trochu trápil, ale když se teď večer ochladilo, sedělo mi to více. Je dobře, že závod bude večer. Zdá se, že kratší rozvor lépe sedí mému stylu, doufejme, že zítra budeme takto pokračovat," přeje si. "Samozřejmě chcete vždy být na startovním roštu tak vepředu, jak to jen jde. Rozhodně jsme dnes nebyli nejrychlejší, ale nikdy nevíte, co se v neděli může stát. Uvidíme, co budeme moci udělat."

Grosjean naopak považoval kvalifikaci za jednu z těch obtížnějších. "Sedmé místo není to, co jsme po trénincích očekávali. Auto se teď večer chovalo jinak, zejména v přední části. Budeme muset vyšetřit, kde to moc nefunguje," uvedl Francouz. "Zítra nás čeká dlouhý závod v náročných podmínkách a všichni kolem nás budou startovat na stejných pneumatikách, takže budeme muset pomocí dat zjistit, kde bychom získali vyšší výkon, abychom dosáhli našeho cíle a dostali se na pódium."

Ředitel traťových operací Alan Permane dodal, že Räikkönen byl nešťastný, protože nebýt žluté vlajky ve třetím sektoru, mohl porazit oba mercedesy. Litoval, že Grosjean se v autě necítil tak dobře jako v trénincích. Mít dva vozy v elitní desítce ale inženýr považuje za slušný výsledek. "Naším cílem v závodě je porazit mercedesy a snížit na ně ztrátu v Poháru konstruktérů. Samozřejmě budeme připraveni využít každé příležitosti, kterou nám Red Bull nabídne, ale vypadá, že je tu opět rychlý," uvedl cíle týmu. Co se týče strategie, očekává přímočarý závod.

Räikkönenova radost nakonec netrvala dlouho, Fin byl z kvalifikace diskvalifikován, protože podlaha jeho vozu se při působení zátěže ohýbala o více než pět milimetrů.

Doporučujeme

Články odjinud