Räikkönen je přesvědčen o pokroku Ferrari v příštím roce

Räikkönen je přesvědčen o pokroku Ferrari v příštím roce

Ferrari má podle slov Kimiho Räikkönena vše potřebné, aby se dostalo z obtížné letošní sezóny, ve které obsadilo čtvrtou pozici v poháru konstruktérů.

Fin, který letos skončil až na 12. příčce v konečném hodnocení a příští rok bude jeho týmovým kolegou Sebastian Vettel, je přesvědčen, že tým se dokáže posunout pořadím vpřed.

„Pro mě ani pro tým to nebyl snadný rok,” připustil Räikkönen. „Od Ferrari se vždy očekává, že bude vyhrávat a bojovat vpředu. K tomu letos bohužel nedošlo, pro příští rok jsme však pro Ferrari připravili základ, abychom se vrátili na pozice, na kterých bychom měli být.”

„Je tu spousta práce, víme ale, ve kterých oblastech se musíme zlepšit. Začali jsme na tom už pracovat a v továrně máme všechen potřebný personál a prostředky, abychom dosáhli nezbytného pokroku.”

Víte, že...

Poslední sezóna, ve které Ferrari nedokázalo vyhrát ani jeden závod, byla v roce 1993?

Dvanácté místo v celkovém hodnocení jezdců, které letos Räikkönen obsadil, je nejhorším výsledkem plnohodnotného jezdce Ferrari za více než 30 let?

„Potřebujeme jen pracovat jako tým. Pracovat jednotným způsobem, který byl v minulých letech pro tento tým charakteristický.”

„Jsem si jistý, že vůz pro rok 2015 bude mnohem konkurenceschopnější, ačkoliv budeme muset samozřejmě počkat do prvních předsezónních testů, abychom zjistili, jak na tom skutečně jsme.”

K pokroku by podle mistra světa z roku 2007 měla přispět také spolupráce s čtyřnásobným šampionem Vettelem.

„Sebastian je můj kamarád a jsem rád, že s ním budu pracovat. Myslím, že můžeme dobře spolupracovat jako tým, vzájemně se na trati podporovat pro dobro týmu, protože se snažíme vrátit tam, kde bychom měli být.”

Doporučujeme

Články odjinud