Räikkönen je ochotný pomoci Vettelovi k zisku titulu

Räikkönen je ochotný pomoci Vettelovi k zisku titulu

Finský pilot Ferrari Kimi Räikkönen pomůže Sebastianu Vettelovi k zisku mistrovského titulu, a to v takové situaci, kdy již Fin nebude mít ani teoretickou šanci stát se světovým šampiónem.

Po sedmi závodech sezóny 2017 má Sebastian Vettel na čele průběžného pořadí mistrovství světa dvanáctibodový náskok na Lewise Hamiltona z Mercedesu. Doposud v tomto roce získal Němec ve službách Ferrari tři vítězství, tři druhá místa a jednu čtvrtou pozici.

To Kimi Räikkönen je v celkovém pořadí až čtvrtý, přičemž na svého týmového kolegu ztrácí osmašedesát bodů. Mistr světa z roku 2007 zatím v této sezóně vystoupil na stupně vítězů dvakrát – v Rusku a v Monaku.

Podle Räikkönena platí ve Ferrari jasná pravidla, díky kterým je připraven pomoci Vettelovi získat mistrovský titul v momentě, když již on sám nebude moci svoji ztrátu na čelo šampionátu dohnat.

„Myslím si, že nemusíme sdělovat médiím, o čem se bavíme uvnitř týmu. Maurizio (Arrivabene) něco řekl, nic se nezměnilo, tak to vždycky bylo. Až nebudu mít žádnou šanci stát se mistrem světa, tak samozřejmě Sebastianovi pomohu,“ řekl webu gpupdate.net Kimi Räikkönen.

„Nemám s tím vůbec žádný problém a nikdy jsem ani neměl. Pro nás v našem týmu to je velmi snadné rozhodnutí.“

„Nejdůležitější je pracovat pro Ferrari a dostat ho na nejlepší možnou pozici,“ doplnil finský pilot.

Ferrari v boji o pohár konstruktérů aktuálně ztrácí na Mercedes osm bodů.

Foto: Getty Images / Clive Rose

Doporučujeme

Články odjinud