Räikkönen: Jako bych nikdy neodešel

Räikkönen: Jako bych nikdy neodešel

Zkušený Kimi Räikkönen obsadil při svém návratu do formule 1 sedmé místo. Do posledního kola přitom najížděl desátý. Romain Grosjean doplatil na nezaviněnou kolizi s Pastorem Maldonadem.

U Lotusu panují po Velké ceně Austrálie v Melbourne smíšené pocity. Na jednu stranu radost z výsledku zkušeného Kimiho Räikkönena, který při svém návratu po dvouletém účinkování v rallye dojel díky dobrému startu, spolehlivé jízdě a vynikajícímu poslednímu kolu sedmý. Na druhou stranu zklamání, že Romain Grosjean po výborné kvalifikaci odstoupil už v úvodu díky nezaviněné kolizi s Pastorem Maldonadem.

Räikkönen vjížděl do posledního kola na desátém místě a stihl ještě získat tři příčky. "Připadám si, jako bych nikdy neodešel. Včera jsme udělali nějaké chyby, jinak to dnes mohlo být ještě lepší. Měl jsem dobrý start, ale přede mnou byla v první zatáčce nějaká kolize. Musel jsem téměř zastavit a vyjet na trávu, abych se jí vyhnul," vzpomínal Fin na divoký začátek závodu. Poté se musel dostávat před pomalejší soupeře. "Když to všechno zohledníte, mohli jsme dojet na lepší pozici. Safety car nám také nepomohl."

Mistr světa z roku 2007 je ale dobře naladěn. "Auto působí dobře. Sedmé místo znamená, že máme body," dodal.

Grosjean po třetím místě z kvalifikace věřil, že dnes mohl dosáhnout skvělého výsledku. "Je to frustrující, pozitivní je, že auto funguje velmi dobře. Držel jsem se chlapů vepředu a všechno vypadalo dobře," vzpomínal Francouz. "Můj start nebyl nejlepší, musíme se podívat na data. Pak přišla kolize s Pastorem. Brzdil příliš pozdě a trefil mé pravé přední kolo a zlomil mi zavěšení."

Úřadující šampión GP2 by si přál lepší výsledek už kvůli týmu, který podle jeho slov odvedl tvrdou práci. Pokusí se uspět už za týden na své oblíbené trati v Malajsii.

Doporučujeme

Články odjinud