Räikkönen: Druhé místo není to, co jsem chtěl

Räikkönen: Druhé místo není to, co jsem chtěl

U Lotusu dnes slaví poloviční úspěch. Kimi Räikkönen dojel do cíle GP Evropy druhý, jeho týmový kolega Romain Grosjean dlouho stíhal lídra závodu Alonsa, pak ale odstoupil kvůli technické závadě.

Kimi Räikkönen dnes sice vybojoval druhé místo, uchvácen jím však rozhodně není. Čekal víc. "Dneska jsme neměli rychlost na to, abychom bojovali o vítězství," říká Fin. "V konečném důsledku je druhé místo dobré, ale není to přesně to, co jsme chtěli."

Hned po startu se finský pilot o jedno místo propadl, za což podle jeho slov mohl Pastor Maldonado, který ho blokoval. Poté už šlo vše jako na drátku. "Z té pozice jsme se dobře vzpamatovali, pak jsme měli těžký boj s lidmi – předjížděli jsme a byli jsme předjížděni," popisuje pilot.

Mnohem nespokojenější je Finův týmový kolega Romain Grosjean, který pronásledoval lídra závodu Fernanda Alonsa, pak mu ale odešel alternátor a poklesl tlak paliva, takže musel z GP Evropy odstoupit.

"Auto zastavilo, motor přestal fungovat," smutní Grosjean. "V zásadě jsme měli problém s alternátorem, musíme se na to pořádně ještě podívat."

"Do té doby byl závod téměř perfektní. Dobře jsem odstartoval, měl jsem dobrou strategii a tlačil jsem na to ve chvílích, kdy jsem musel.  Náš dnešní výkon byl dobrý. Mohlo to možná být první vítězství, ale třeba v budoucnosti. Jsem si jistý, že předvádíme dobré výkony a že získáváme zkušenosti."

Grosjean dokonce naznačil, že jeho forma byla v závodě lepší než Alonsova a nebýt technické závady, mohl slavit triumf on. "Myslím, že jsem nevypadal špatně a věděli jsme, že jsme rychlejší než Ferrari. Jenom jsme museli chvilku počkat, abychom zjistili, jestli jim odcházejí pneumatiky, a potom na to zkusit tlačit. Nemohli jsme se ale dostat na pódium," hořce poznamená.

Doporučujeme

Články odjinud