Räikkönen doplatil na nepovedený start

DOPLNĚNÉ VYDÁNÍ.

Pouhé tři body si z Turecka odváží tým Ferrari. Před závodem to vypadalo na větší bodový přísun, vždyť Räikkönen s Massou startovali ze šestého a sedmého místa. V závodě však bylo vše jinak, Massa skončil šestý, Räikkönen se do bodované osmičky nepodíval.

"Měl jsem hodně nepovedený start. V první zatáčce jsem musel bojovat o svou pozici a byl jsem příliš široký. V deváté zatáčce jsem se dotkl zadní pneumatiky Fernanda Alonsa, čímž jsem si trochu poškodil přední přítlačné křídlo.

Pak to už bylo opravdu těžké. Když se vyměnila příď vozu a nasadily nové pneumatiky, jel vůz dobře. To už ale bylo příliš pozdě. Kdyby byl start lepší, myslím, že bychom si snadno dojeli pro bod nebo dva. Takové věci se ale dějí. Je to úplně jiné, obvykle jsme tu byli silní. V Silverstonu představíme několik novinek. V Turecku se nám nedařilo tolik jako v minulém závodě. Hodně totiž záleží na charakteristice okruhu," řekl Räikkönen, který se do cíle podíval jako devátý.

Felipe Massa se už po kvalifikaci smířil s tím, že zisk čtvrtého vítězství v Turecku není pravděpodobný. Závod mu dal za pravdu.

"Hodně těžký den. Musíme akceptovat fakt, že na víc než šesté místo jsme neměli. Nebyli jsme zkrátka schopni konkurovat vozům vpředu. Musíme pokračovat v intenzivním vývoji, abychom do Silverstonu tuto ztrátu zredukovali. Už od pátku bylo těžké najít způsob, jak správně uvést pneumatiky do provozu. Měkké pneumatiky dnes vypadaly lépe než v předešlých dnech, ale jejich nasazení na úvod závodu by bylo riskantní, protože se mohly rychle rozpadat," řekl Massa.

Doporučujeme

Články odjinud