Räikkönen dal Vettelovi zabrat víc než se zdá, říká Allison

Räikkönen dal Vettelovi zabrat víc než se zdá, říká Allison

Propastný bodový rozdíl podle technického ředitele týmu nevypovídá o skutečné situaci.

Technický ředitel Ferrari James Allison tvrdí, že Kimi Räikkönen letos prověřil kvality nového týmového kolegy Sebastiana Vettela více, než naznačují výsledky.

Vettel skončil v celkovém hodnocení třetí za dvojicí Mercedesu se ziskem 278 bodů, zatímco Räikkönen se musel spokojit se čtvrtým místem a 150 body. Allison však říká, že Fin i navzdory číslům Němce letos pořádně prohnal.

„Byla spousta příležitostí, při kterých se Sebastian pěkně zapotil a musel se pořádně snažit, aby svého týmového kolegu udržel za sebou,“ řekl Allison.

Sebastian Vettel vs. Kimi Räikkönen v číslech

Pozice v šampionátu: 3. – 4.

Počet bodů: 278 – 150

Počet vítězství: 3 – 0

Počet pódiových umístění: 13 – 3

Počet nejrychlejších kol: 1 – 2

Angličan vyzdvihl zejména Räikkönenovo druhé místo v Bahrajnu, které bylo jeho nejlepším výsledkem sezóny, stejně tak pochválil Finův výkon na Silverstonu, kde šampion z roku 2007 Vettela porazil v kvalifikaci, ačkoliv v závodě v proměnlivých podmínkách dojel pouze osmý.

„(Na Silverstonu) Sebastian naprosto upřímně přiznal, že v řadě pasáží okruhu nedokázal s Kimim držet tempo, nebyl stejně rychlý,“ řekl.

„V jiných fázích roku se ale (Räikkönenovi) vloudily chybičky a také měl sem tam opravdovou smůlu, když ho o dobrý výsledek připravila naše nespolehlivost.

Co jsme však během sezóny viděli, a zejména v závěrečné fázi, byl Kimi, který Sebastiana pořádně proháněl.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud