Räikkönen chce zůstat u Lotusu, ale jen pokud si tým udrží formu

Räikkönen chce zůstat u Lotusu, ale jen pokud si tým udrží formu

Räikkönenův manažer Steve Robertson prozradil, že klíč k budoucnosti jeho jezdce drží tým Lotus. Pokud naplní předpoklady konkurenceschopnosti, bývalý mistr světa zůstane.

Räikkönen je bez smlouvy na příští rok, a proto může na konci sezóny opustit Lotus. Zřejmě stále má šanci na místo u Red Bullu, vyloučen zcela není ani návrat do Ferrari.

Podle jeho manažera ho ale srdce táhne k Enstonu. "Lotus drží klíče k Räikkönenově budoucnosti," řekl Robertson pro Autosport. "Pokud mu tým dokáže dát odpovědi, které chce slyšet, což zajistí, že bude mít auto, které dokáže bojovat o vítězství v závodech a šampionátu, tak zůstane."

Finovo rozhodnutí tak do značné míry závisí na dohodě Lotusu s Infinity Racing. Toto uskupení se má stát třetinovým spolumajitelem týmu a přinést finanční stabilitu, ale parametry spolupráce a smlouva stále nebyly podepsány, takže budoucnost týmu zůstává nejistá.

Šéf týmu Eric Boullier prohlásil, že očekává uzavření dohody s Infinity velmi brzy. A až se tak stane, tak podle něj Lotus získá finance pro posun na vyšší úroveň na několik dalších let.

Doporučujeme

Články odjinud