Räikkönen chce po Lotusu užší vztah s Renaultem

Räikkönen chce po Lotusu užší vztah s Renaultem

Podle spolumajitele Lotusu Gérarda Lopeze Kimi Räikkönenovi nejde při jednání o nové smlouvě o peníze, ale o technické předpoklady k úspěchu.

Lotus zatím nedořešil vztah s novým spolumajitelem Infinity Racing, ale nelehká jednání vede i s Renaultem, protože od něj chce větší spolupráci.

"Hýbe se to," řekl Lopez o diskuzích s Räikkönenem. "Před dvěma měsíci jsem řekl, že pokud od nás dostane to, co chce, což jsou technické záruky pro příští rok o našich vazbách na Renault, tak je velká šance, že zůstane."

Fin se sice netajil tím, že mu Lotus neplatí domluvenou mzdu, ale to podle Lopeze žádná zásadní překážka pro novou smlouvu není.

"To není ten problém. Myslím, že má jisté nedořešené věci (platby) za body, to je vše. Jemu teď jde hlavně o to, abychom příští rok byli top tým, protože jsou tu velké změny v technice."

"Nechce, abychom byli jen zákaznický tým. Diskutujeme o tom, jak si být s Renaultem blíž. Proto jsme ještě nepodepsali smlouvu (na motor)."

Než enstonský tým koupil Lopez, byl tovární stájí Renaultu. Francouzská automobilka se po singapurské aféře stáhla do role dodavatele motorů a za svůj tovární tým si vybrala Red Bull Racing, čímž se z enstonského Lotusu stal běžný zákazník.

Doporučujeme

Články odjinud