Räikkönen by se nebránil návratu k Ferrari nebo McLarenu

Räikkönen by se nebránil návratu k Ferrari nebo McLarenu

Kimi Räikkönen bude příští rok závodit pro Lotus, ale co bude poté, ještě neví. Možné je podle něj úplně všechno, od pokračování ve formuli 1 u téměř jakéhokoliv týmu, až po konec kariéry.

Räikkönen je v současnosti spokojený u Lotusu, letos se mu dařilo nad očekávání dobře. S enstonským týmem chce ale dojít příští rok ještě dál a vítězit v závodech. Co bude v roce 2014, samozřejmě zatím neví, ale návrat k jednomu ze svých bývalých top zaměstnavatelů nepovažuje za vyloučený.

"S Ferrari to mohlo skončit o trochu příjemněji, ale lidé, se kterými jsem pracoval, tam pořád jsou, měl jsem s nimi velmi dobrý vztah a pořád chodím si s nimi povídat," uvedl pro Telegraph.

"Víte, není to tak, že bych se tam s někým hádal. Se všemi jsem tam OK, jen to prostě mohlo skončit lépe. Ale to neznamená, že bych se tam nemohl vrátit. Nikdy nevíte. Nevím, jak dlouho budu jezdit. Možná už moc let jezdit nebudu."

Podobně Fin nahlíží na McLaren, u kterého si vybudoval velkou část svého renomé. Kdysi se říkalo, že z Wokingu odešel mimo jiné pro spory s Ronem Dennisem, to ale podle něj není pravda.

"Samozřejmě máte odlišné názory na spoustu věcí, ale pořád spolu mluvíme," řekl o Dennisovi. "Nikdy jsem se s ním nehádal. Na našem vztahu není nic špatně. Lidé se jen snaží vytvářet sr*** příběhy."

"Vůbec nevědí, co se ve skutečnosti děje. Je to jako když něco někomu řeknete, a když se to dostane k desátému člověku, je z toho úplně něco jiného. Já nemám s nikým žádné problémy."

Doporučujeme

Články odjinud