Räikkönen bude kromě rallye závodit také v NASCAR

Räikkönen bude kromě rallye závodit také v NASCAR

Bývalý mistr světa Kimi Räikkönen si vyzkouší závody v zámoří, stejně jako jeho bývalý týmový kolega Juan Pablo Montoya zamíří do NASCAR.

Räikkönen závodí již druhým rokem ve světovém šampionátu rallye, letos má nastoupit do celkem osmi podniků. K tomu se rozhodl přidat NASCAR.

"Jsem nadšený, že poznám svět NASCAR," uvedl Fin pro Turun Sanomat. "Sleduji ho dlouho dobu. Vím, že je to velmi těžká a otevřená vrcholová závodní série. Prostě miluju ducha amerických závodů. Jsem si stoprocentně jistý, že to bude zábavné a náročné."

Räikkönen by měl začít v truck series, než si později vyzkouší další série NASCAR. Stejně jako v rallye nastoupí se svým vlastním týmem ICE1

Čtyřnásobného šampióna Sprint Cupu Jeffa Gordona tato zpráva potěšila. "Myslím, že by to bylo v pohodě a vzrušující," řekl pro Reuters. "Jako fanoušek formule 1 jsem sledoval Kimiho závodit a viděl jsem, jak vyhrál šampionát. Myslím, že by bylo skvělé ho mít v NASCAR."

Poslední, kdo z formule 1 zamířil přímo do NASCAR, byl Nelson Piquet. "Myslím, že je pro tuto sérii skvělé, že se Kimi Räikkönen rozhodl vstoupit do NASCAR. Poznat podstatu amerických závodů pro něj bude skvělé," řekl Brazilec.

Doporučujeme

Články odjinud