Räikkönen bude bez Alonsa lepší, říká Massa

Räikkönen bude bez Alonsa lepší, říká Massa

Felipe Massa zná atmosféru ve Ferrari dobře a stejně tak dobře zná Fernanda Alonsa a Kimiho Räikkönena. V rozhovoru pro F1.com proto přišla otázka i na tohle téma.

Massy se zeptali, zda je překvapen tím, že Alonso odešel z Ferrari a zda se Vettel dokáže přizpůsobit životu v maranellském týmu.

„Myslím si, že Fernandno se snažil opustit tým už před dvěma nebo třemi lety, když jsem byl ještě v týmu, ale nemohl. V loňském roce nebyl vůz tak dobrý, výsledky se nedostavily, ale pořad bojoval, stále se snažil změnit tým,“ říká Massa. „Tým se ale kompletně mění a rozhodli se vyměnit i Alonsa,“ pokračuje Brazilec.

„Sebastian ví, jak vyhrávat, vyhrál mnoho šampionátu a myslím si, že Kimi bude fungovat mnohem lépe, když Fernando už není v týmu. Možná tým může lépe fungovat, ale také ve Fernandovi ztrácí fantastického jezdce. Je velmi rychlý a dokáže dovést velké množství bodů v průběhu šampionátu. Musíme počkat a uvidíme, zda to bude lepší nebo horší.“

Smysluplná výměna

S Massou souhlasí také Flavio Briatore. „Věřím, že výměna jezdců je vhodná,“ řekl Briatore pro RAI. „Vettel přináší do Ferrari něco nového, pomáhá motivovat skupinu, která je, co se managementu týče, zcela nová. Sebastian je dobrý, ale je obtížné pro jezdce něco přinést. Oni mohou jen říct, ‘tohle funguje, tohle to není’. Podíl jezdce byl před několika lety větší, když ještě motory a aerodynamika nebyly tak složité,“ dodává Briatore.

Spokojený byl před nedělní nehodou také Alonso. „Cítím se velmi šťastný,“ řekl pro AS. „Velmi, velmi šťastný,“ zopakoval s tím, že věří projektu McLaren-Honda. „Minulý týden jsem jel s MP4-4 od Senny, což je vůz, který jsem měl na plakátu v pokoji a podle něhož jsem měl i motokáru ve stejných barvách. Byl jsem v Japonsku a znovu jsem viděl jejich projekt, zdroje, které mají a nemám tak žádné obavy.“ 

Doporučujeme

Články odjinud