Räikkönen boural na skútru, je ale v pořádku

Räikkönen boural na skútru, je ale v pořádku

Kimi Räikkönen, který byl nedávno potvrzen jako hlavní pilot týmu Lotus pro rok 2012, boural při závodě sněžných skútrů. Ačkoli si pohmoždil ruku, nemělo by jít o nic vážného.

Pravdou je, že několik minut nebylo jisté, jak vážné zranění by Räikkönen mohl mít. Fin ztratil v kvalifikační jízdě kontrolu nad svým strojem v rakouském Saalbach-Hinterglemmu a boural. 

Museli zasahovat záchranáři, kteří přišli na to, že Räikkönen má pohmožděnou levou ruku. Tu má nyní zabandážovanou, nejde ale o nic vážného. Pro všechny případy ale Räikkönen v závodech sněžných skútrů už pokračovat nebude.

Räikkönen bude nejméně příští dva roky závodit za Lotus (letos Renault), za který měl v letošní sezoně startovat Robert Kubica. Ten se ale velmi vážně zranil (nejvíce na pravé ruce) při italské rallye na začátku roku a jeho vztah s týmem Lotus tak skončil. 

Tým Lotus potvrdil, že nedošlo k vážnému zranění:

"Před chvílí jsme s ním hovořili, není se čeho obávat. Trochu jej bolí zápěstí. Ještě se na to podívají v pondělí, ale to je všechno."

Závodu se mimojiné zúčastnili také například Nick Heidfeld, Nico Hülkenberg, Sakon Jamamoto, Christian Klien, Patrick Friesacher, pilot DTM Timo Scheider nebo mistr světa v motokrosu Heinz Kinigadner.

Doporučujeme

Články odjinud