Räikkönen bere svůj návrat vážně a chce bojovat vpředu, říká Bahar

Räikkönen bere svůj návrat vážně a chce bojovat vpředu, říká Bahar

Šéf Lotusu Dany Bahar je přesvědčený, že Kimi Räikkönen splní příští rok to, co od něj tým očekává. Tedy že bude bojovat naplno a vozit body.

Renault jednal s Räikkönenem už loni, ale po výměně názorů přes média se obě strany rozešly. Letos došlo k novým jednáním, ale tým jim navenek nedával moc důležitosti, a tak se zdálo, že má Fin v Enstonu minimální šance.

"Jsme nadšení. Možná se zvenku zdálo, že pro nás není tématem, ale my jsme vždy měli na mysli, že je Kimi talentovaný a osvědčený jezdec," řekl šéf skupiny Lotus Dany Bahar pro oficiální web formule 1. "O jeho talentu není pochyb, takže je to pro tým velký krok a on bude příští rok skutečným přínosem. Bude zajímavé sledovat, jak pracuje s týmem a při vývoji vozu."

Lotus vidí v Räikkönenovi také dobrého ambasadora své značky. Po urovnání sporů s Tonym Fernandesem může britská automobilka naplno rozjet svoji propagaci ve formuli 1. Bahar, jenž zná finského závodníka ze společného působení u Ferrari, nepochybuje o tom, že bývalý mistr světa svůj návrat uskutečnil kvůli touze bojovat.

"Stejně jako u každého, s kým spolupracujeme na trati i mimo ni, od něj očekáváme, že bude odvádět maximum," pokračoval. "Očekávám, že své závazky vůči týmu vezme velmi vážně a udělá vše pro to, aby vozil body."

"Podle toho, co o Kimim vím z předchozích zkušeností, je to oddaný a odhodlaný jezdec, který chce výsledky. Svůj návrat do formule 1 nebere na lehkou váhu, chce bojovat, aby se dostal dopředu."

Navzdory své dvouleté přestávce by Räikkönen měl pomáhat také svému týmovému kolegovi Grosjeanovi. Oba sice absolvovali svoji poslední Grand Prix v Abú Zabí 2009, ale Francouz byl poté záložním jezdcem Renaultu a zajezdil si v pátečních trénincích.

"Od Kimiho se určitě musím naučit hodně věcí," řekl. "Je to velký šampión a velmi dobrý jezdec, jak všichni vědí. Ale možná ho můžu něco naučit o pneumatikách Pirelli, protože s nimi nikdy nejezdil, kromě rallye. Ty ve formuli 1 jsou jiné a pro něj to bude znamenat nemalý úkol. Jsem si jistý, že spolu budeme vycházet dobře a že se od něj hodně naučím."

Doporučujeme

Články odjinud