Räikkönen a Vettel pro Ferrari představují skvělou kombinaci

Räikkönen a Vettel pro Ferrari představují skvělou kombinaci

Šéf týmu Ferrari Maurizio Arrivabene se nechal slyšet, že Sebastian Vettel a Kimi Räikkönen jsou pro stáj z Maranella pro letošní sezónu perfektní kombinací.

Čtyřnásobný mistr světa Vettel a vítěz sezóny 2007 Räikkönen se stali týmovými kolegy letos poté, co Vettel přišel do Ferrari z Red Bullu. Podle Arrivabeneho jsou přitom oba zcela odlišné osobnosti, právě jejich kombinace je přitom ta pravá pro návrat Ferrari na vrchol.

„Jsou to dvě různé osobnosti,“ říká o jezdcích Ferrari Arrivabene, který Vettela popsal jako "nadšence Ferrari".

„Kimi je ten druh člověka, který nerad mluví o hloupostech. Rád mluví vážně. Buď po pár minutách přestane mluvit a podá vám ruku, nebo vás po několika hodinách obejme!

Klucí říkají, že je to divné. Jezdci jsou divní. On je ale velmi dobrý člověk a dobrý jezdec. Seb je jiný - obrovský profesionál. Připomíná mi dalšího Němce... (Michaela Schumachera)

Byl jsem ohromen jeho koncentrací a tím, jak pracuje na detailech auta. Dělá si poznámky a mluví o nich na briefingu. To je skvělé.

Máme dva odlišné jezdce, oba jsou však hodně odhodlaní. Sebastian je s týmem naplno spjat, na 120 procent je součástí rodiny.

Je také zábavný. Je skvělou osobností a přitom zůstává nohama na zemi; je velmi prostý, nejsem ale překvapen, že vyhrál čtyřikrát titul mistra světa. Po Michaelovi byl Kimi pro Ferrari jediným mistrem světa. Máme skvělou kombinaci.“

Doporučujeme

Články odjinud