Räikkönen a Lotus se shodli, třetí místo v šampionátu za námahu stojí

Räikkönen a Lotus se shodli, třetí místo v šampionátu za námahu stojí

Lotusu velmi záleží na tom, aby s Kimim Räikkönenem obsadil třetí místo v poháru jezdců. Udělá maximum, aby ho v Brazílii udržel.

Räikkönen sice před časem vtipkoval, že pokud nezíská titul, tak raději bude čtvrtý, aby nemusel na konci sezóny na galavečer FIA v Turecku, kde budou mimo jiné oceněni první tři jezdci šampionátu.

Ovšem po závodě v Austinu šla veškerá legrace pryč. "Jsem třetí v šampionátu a uděláme vše, co můžeme, abychom tuto pozici udrželi až do konce," oznámil.

Fin se v současnosti těší 16bodovému náskoku před čtvrtým Hamiltonem, takže má navzdory formě McLarenu slušnou šanci si pozici udržet.

"Určitě uděláme vše pro to, aby Kimi musel letět do Istanbulu," řekl šéf týmu Eric Boullier pro Autosport. "Musíme se dostat do stejné pozice jako tento víkend (v Austinu). Cílem je mít alespoň jedno auto na stupních vítězů."

Lotus v USA sice dojel až na šestém a sedmém místě, ale Boullier je přesvědčený, že forma vozu je velmi dobrá.

"S kvalifikační rychlostí, kterou jsme měli v Austinu, jsme mohli očekávat, že budeme alespoň s jedním vozem bojovat o pódium. Až do první zastávky v boxech jsme rychlost měli, doháněli jsme Alonsa a dostali se před něj, ale s jednou pistolí jsme měli stejný problém jako Ferrari," vysvětloval.

"V tu chvíli jsme ztratili pár míst a bylo těžké to dohnat. Také se nám v druhém stintu trochu drolily pneumatiky, což nepomohlo."

Doporučujeme

Články odjinud