Raději budu sledovat cyklistické závody než formuli 1, říká James May

Raději budu sledovat cyklistické závody než formuli 1, říká James May

James May coby jeden z hvězdné trojice moderátorů pořadu Top Gear shledává formuli 1 příliš sterilní na to, aby zaujala jeho pozornost.

Britský Top Gear je zdaleka nejsledovanějším pořadem o autech na světě, což ovšem neznamená, že by jeho moderátoři měli rádi motorismus ve všech jeho formách.

"Cyklistické závody jsou mnohem lepší, protože osobnosti můžou být víc samy sebou. A závody jsou mnohem vyrovnanější a děsivější, takže bych se raději díval na ně," vysvětloval May své preference před formulí 1 pro australskou televizi Speed.

Kapitán šnek, jak Mayovi často říkají jeho kolegové Jeremy Clarkson a Richard Hammond, považuje současnou královnu motorsportu za příliš sterilní.

"Abych byl upřímný, formuli 1 moc nesleduji, protože mi většinu času přijde velmi nezáživná," pokračoval. "Závody jsou nudné. Občas mám pocit, že sledujete provoz nějakého byznysu, a ne sport, což ji podle mě zcela ničí."

"Formule 1 a závodníci přicházejí trochu předprogramovaní a polepení samolepkami, takže nikdy nevíte, jestli se ukazuje jejich skutečná osobnost."

Doporučujeme

Články odjinud