Racing Point je finančně stabilní, chce ale šetřit co nejvíc

Racing Point je finančně stabilní, chce ale šetřit co nejvíc

Bývalá Force India v létě přežila klinickou smrt. O budoucnost týmu je postaráno, neznamená to ale, že by vedení začalo rozhazovat.

Finanční injekce od konsorcia investorů v čele s miliardářem Lawrencem Strollem týmu Racing Point rozhodně pomohla. Šéf stáje Otmar Szafnauer však dal jasně najevo, že se tým s růžovými vozy rozhodně nepustí do bezhlavého utrácení. Řízení týmu bude co možná finančně nejefektivnější.

„Viděl jsem mnohokrát, jak se týmy rozhodly postavit nový větrný tunel nebo novou továrnu, a nakonec kvůli tomu trpěly samotné vozy. Lidi, kteří navrhovali továrnu, zároveň designovali vůz. Když děláte jedno, nemůžete se zároveň vrhnout na druhé.

Musíme být velmi opatrní, abychom, až se rozhodneme rozvíjet továrnu, netrpělo auto. Musíme pokračovat v co nejúčinnějším a nejšetrnějším módu. Pokud máte větší finanční zdroje a udržíte si šetrnost, měly by být výsledky ještě lepší.

Riskantní je, že při nárůstu rozpočtu se často ztrácí efektivita a výsledky nejsou o nic lepší. Jen jste utratili více peněz. Musíme zajistit, aby se nám nestalo něco podobného,“ slibuje Szafnauer.

Šetrné hospodaření samozřejmě neznamená, že Racing Point nebude investovat. Chystá se stavba nové, větší a lépe vybavené továrny. Fanoušci však nesmí čekat, že se tak stane hned.

Barvy Racing Pointu budou příští rok hájit Sergio Pérez a Lance Stroll.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud