Racing Point by mohl být černým koněm sezony

Racing Point by mohl být černým koněm sezony

Esteban Ocon věří, že se Force Indii podaří ukrojit luxusní náskok, který si před zbytkem pole vytvořily týmy Mercedes, Ferrari a Red Bull.

Francouzský závodník Esteban Ocon poslední dva ročníky strávil v barvách týmu Force India a jeho nástupce Racing Point Force India. 

Pokud bychom sečetli body Force Indie i Racing Pointu, skončil by tým na pátém místě, jen těsně za Renaultem. To je na stáj, která přežila svou klinickou smrt, slušné představení. 

Ocon letos změnil zaměstnavatele a stal se rezervním pilotem Mercedesu. Svému bývalému zaměstnavateli však věští slušnou budoucnost. 

„Náskok špičkových týmů je obrovský, ale určitě udělají velký krok dopředu. Potíží Force Indie byly finance. Tyhle trable teď odpadají. Věřím, že budou silnými soupeři.

Hodně na mě zapůsobila profesionalita týmu i motivace zaměstnanců. To je myslím to hlavní. Jsou hladoví po úspěchu. Nepočítají hodiny, které tomu věnují.

Vzpomínám si, že když přiletěli z Mexika do Británie ve dvě ráno, hlásil jsem se v osm v továrně. Všichni už byli na svém místě a pracovali na simulátoru. Nehledě na jet lag.

Všichni byli zničení, mě nevyjímaje, ale makali jsme. Proto byla Force Indie tak silná, i když neměla moc peněz. Větší prostředky jim rozhodně usnadní práci,“ věří Ocon.

Za Racing Point budou letos závodit Sergio Pérez a Lance Stroll.

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud