RaceFans: Z Force Indie mohla být Lola

RaceFans: Z Force Indie mohla být Lola

Jméno Force India by mělo definitivně zmizet ze startovního roštu formule 1. Jak se bude nakonec jmenovat tým Lawrence Strolla?

Když konsorcium pod vedením Lawrence Strolla koupilo Force Indii, změnil se název na Racing Point. Šéf týmu Otmar Szafnauer se nechal slyšet, že jde pouze o dočasné jméno a tým hledá úplně nový název. Prezentace týmu proběhne 13. února v Torontu.

Zatím nebylo nic oficiálně oznámeno, ale podle RaceFans Komise F1 schválila změny v názvech dvou týmů. Není žádným tajemstvím, že prvním z nich je Sauber, který se přejmenoval na Alfu Romeo. Automobilka FCA to oznámila minulý týden.

Druhá změna se týká bývalé Force Indie. Ta nakonec do sezóny vstoupí opět jako Racing Point. 

Noví majitelé se snažili do F1 vrátit některý z historických jmen. Jedním z nich byla Lola.

I dnes existují majitelé práv k mnoha bývalým zvučným jménům z historie F1  a Strollovi se nepodařilo uzavřít žádnou dohodu.

Lola působila ve F1 střídavě od 60. do 90. let. Definitivně odešel tým MasterCard Lola z královny motorsportu hned po úvodním závodě v roce 1997, do kterého se žádný ze dvou jezdců nekvalifikoval. 

Strollův tým tak vstoupí do sezóny jako Racing Point. Pro byla většina z 22 hlasů v Komisi F1. Proti byly dva hlasy. Naopak změna Sauberu na Alfu Romeo prošla hladce.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud