Race day!

Ráno před závodem.

Ráno závodního dne má vždy speciální atmosféru, odlišnou od rán dní předchozích. Je to prostě závodní den!

Není to ale na všech okruzích stejné. Samozřejmě nejvíce je to znát na městských okruzích jako je Monte Carlo nebo Valencie. Ale Monte Carlo je prostě speciální. Vstal jsem dnes brzo, abych se vyhnul návalu lidských mas na nádraží v Nice, ale i tak byl dvoupatrový vlak narvaný k prasknutí. Do toho si Francouzi vymysleli, že na odchodu z nástupiště nádraží v Monte Carlu budou každému kontrolovat lístek. Už to asi nechám bez komentáře...

Miluji ranní cestu vlakem na okruh, pobřeží je nádherné a čistota vody úchvatná. Až to dnes všechno skončí, půjdu se hodit do chladivých vod, abych ze sebe shodil všechen ten stres!

Dnes se jedou tři závody: Porsche Supercup s Čechem Jiřím Janákem (10. na startu) a Slovákem Štefanem Rosinou (5.) a pak formule Renault 3.5 s dalším Čechem Filipem Salaquardou. A samozřejmě samotná formule 1. Možná proto už na okruh do Monte Carla proudí davy lidí. Uličky jsou zaplněné natěšenými fandy - zdá se, že město samotné je větším lákadlem než doprovodné závody: se startem Porsche Supercupu zůstaly tribuny prázdné!

Ale možná o tom právě Monte Carlo je. Těším se odpoledne.

Doporučujeme

Články odjinud