Quantum Motorsports se dohodlo s Lotusem, plánuje tým ovládnout

Quantum Motorsports se dohodlo s Lotusem, plánuje tým ovládnout

Lotus se tak může těšit na potřebnou finanční injekci, která by měla zajistit bezpečný chod týmu i v budoucnu. Dohoda by mohla zvýšit šance Hülkenberga na angažmá v týmu.

Mansoor Ijaz, americký bankéř s pákistánskými kořeny a zároveň šéf Quantum Motorsports (dříve Infinity Racing) prozradil, že oficiální oznámení o navázání partnerství nyní závisí na svolení dosavadního majitele Lotusu, kterým je společnost Genii Capital. Kimi Räikkönen, kterému Lotus dlouho neplatil, tím pádem může očekávat, že své peníze již brzy dostane. A možná i něco navíc. Zároveň není nemožné, že Lotus čeká transformace v de facto nový tým - Quantum vlastní 35% Lotusu, nicméně jeho vliv může v budoucnu značně narůst. 

"Není pochyb o tom, že dohody bylo dosaženo. Dokonce si dovolím říct i to, že z naší strany již jsou dohodnuté závazky splněny. Máme několik možností - nemohu je konkretizovat, ale existují - díky kterým po jisté době můžeme převzít kontrolu nad týmem. Učiníme tak v úzké spolupráci s našimi partnery z Genii. 

Omluvili jsme se Kimimu. Nejen, že chceme zajistit, aby byly pohledávky plně uhrazeny včetně dalších kompenzací, ale chceme se vyrovnat také s našimi zaměstnanci a týmem, který od vás kluků (médií - pozn. redakce) v posledních týdnech dostával pěkně na budku," citoval Ijaze Autosport.

Médii rovněž proběhly zprávy, podle kterých by Quantum Motorsports rádo v závodní sedačce vidělo Nica Hülkenberga. Mohlo by se tak stát, že sejde z příchodu Pastora Maldonada. To by zase snižovalo šance Felipeho Massy na angažmá u Williamsu. 

Šéf Lotusu Éric Boullier se k situaci nechtěl vyjadřovat, ale prohlásil, že oficiální oznámení by mohlo přijít již v úterý. 

Doporučujeme

Články odjinud