Quantum chce u Lotusu Hülkenberga

Quantum chce u Lotusu Hülkenberga

Budoucí spolumajitelé týmu Lotus chtějí, aby Kimiho Räikkönena nahradil Nico Hülkenberg. Takový je vzkaz pro šéfa stáje Erica Boulliera.

Boullier od začátku říkal, že by nejraději získal Hülkenberga, ale rozhodnutí záleželo na tom, zda se podaří uzavřít partnerství s Quantum Motorsports.

Teď, když jsou dohoda a finanční zajištění týmu blízko, promluvil šéf Quantumu Mansoor Ijaz a apeloval na Lotus, ať podepíše s Hülkenbergem. "Jako nadcházející vlastníci a akcionáři jsme jasně dali najevo, jaké jsou naše preference," uvedl pro Autosport.

"Přál bych si, aby byl hladší přechod mezi Kimim a následujícím jezdcem, kterým podle nás bude Nico Hülkenberg, ale v životě to občas není tak jednoznačné a příjemné, jak byste chtěli."

Hülkenberg do médií říkal, že nechce čekat moc dlouho, aby se nakonec neocitl bez místa. Podle Eddieho Jordana dokonce už podepsal s Force Indií. V Abú Zabí však všechny strany říkaly, že nic uzavřené není.

Na otázku, do kdy by mělo dojít k uzavření smlouvy s německým pilotem Sauberu, Ijaz odpověděl: "Není na mně, abych se k tomu vyjadřoval. Můžu vám říct, že smlouva byla připravena k podpisu."

"Vím, že je do toho Nico natěšený, a myslím, že k uzavření dojde během velmi krátké doby."

Hülkenberg teď představuje nejlepší volbu na trhu s jezdci. "Nico je osobnost. Je to jezdec na vzestupu, má před sebou celkem dlouhou kariéru. V každém sportu mají sportovci určitou životnost, a pokud v sobě má pět nebo sedm let, je to dost na to, aby se s dobrým vozem, dobrými technologiemi a silným týmem dostal na vrchol."

Doporučujeme

Články odjinud