PURE pozastavil práce na novém motoru

PURE pozastavil práce na novém motoru

Snaha společnosti PURE vstoupit do formule 1 v roce 2014 jako nezávislý dodavatel šestiválcových motorů dostala vážnou trhlinu, kvůli nedostatku financí se její továrna zastavila.

"Vyráběli jsme díly a sestavovali motory v Kolíně nad Rýnem, ale to se dnes zastavilo," řekl majitel firmy Craig Pollock pro Autosport.

Důvodem jsou samozřejmě finance. "Situace je velmi prostá," vysvětloval. "Investor sídlí v USA, ale překlenovací finance musí pocházet z EU, švýcarské úřady na tom trvají kvůli daním. Očekáváme, že překlenovací finance budeme mít na konci měsíce a budou pocházet z EU."

Šéf vývoje PURE Gilles Simon poslal všem dodavatelům e-mail, ve kterém se za vzniklou situaci omluvil. "Finanční prostředky, které jsme očekávali od našich investorů, nejsou k dispozici, a to nám neumožní v tomto projektu správně vykročit. Doufáme, že se situace vyřeší rychle, ale netuším, kdy by to mohlo být možné nebo kdy budeme moci v projektu pokračovat."

PURE (Propulsion Universelle Récuperation Energie) je švýcarská společnost, ale jako technické zázemí využívá továrnu Toyoty v Kolíně nad Rýnem.

Doporučujeme

Články odjinud