Pujolar: Maldonado bývá podceňován, zapůsobil na mě stejně jako Montoya

Pujolar: Maldonado bývá podceňován, zapůsobil na mě stejně jako Montoya

Závodní inženýr týmu Toro Rosso Xevi Pujolar si ze všech jezdců, se kterými kdy pracoval, nejvíc cení Pastora Maldonada a Juana Pabla Montoyi.

Pujolar začínal ve formuli 1 u Jaguaru, poté dlouhé roky pracoval pro Williams, než se letos přesunul do Faenzy. Pilotů tedy poznal mnoho.

"Vždy říkám, že ti, kdo na mě nejvíc zapůsobili, jsou Pastor a Montoya," uvedl pro španělský list El Confidencial. "Možná protože jsou si podobní. Jsou to bojovníci, Pastor ukázal, že je rychlý, občas je podceňovaný."

"Pracoval jsem s Markem Webberem, Ralfem Schumacherem... To jsou také přední jezdci, ale pro mě to nebylo stejné."

Nejčerstvější zkušenosti má Pujolar s Maldonadem u Williamsu. "S Pastorem jsme navázali vztah, když byl tým stabilní. Dobře jsme si rozuměli. Když se vrátil z trati a začal hovořit o autě, viděl jsem, jak reaguje, a hned jsem věděl, co se s autem děje. Pak jsem se podíval na data a potvrdil jsem si: 'Ano je to ono.'"

"V mnoha případech jsem ho sledoval před kvalifikací, jak nastupuje do vozu, a pomyslel jsem si: 'Dneska to bude dobré.' Nebo naopak mi on řekl: 'Na dnešek zapomeň.' A měl pravdu. Když ho dobře poznáte, víte, co se bude dít."

Doporučujeme

Články odjinud