Ptal jsem se týmu, zda znovu nevyjet. Nereagovali, říká Leclerc

Ptal jsem se týmu, zda znovu nevyjet. Nereagovali, říká Leclerc

Charles Leclerc nepostoupil z první části kvalifikace na Velkou cenu Monaka vozů formule 1 poté, co se jej Ferrari rozhodlo nevyslat v závěrečných minutách zpět na trať.

Monačana z postupujících pozic vyřadili jeho soupeři, kteří se v závěru zlepšili. Jedním z nich byl i jeho týmový kolega Sebastian Vettel.

„Zeptal jsem se jich, jestli si jsou jistí, odpověděli mi 'myslíme si, že ano'. Řekl jsem, jestli bychom neměli znovu vyjet, nebyla tam ale žádná skutečná odpověď. Zatím jsem nedostal žádné detailní vysvětlení, je velmi obtížné to přijmout,“ řekl Leclerc pro Sky.

Leclerc v průběhu první části kvalifikace ztratil čas tím, že jej mechanici museli zatlačit zpět na začátek boxové uličky na vážení vozu. Podle Leclerca to ale nemělo vliv na zbytek první části kvalifikace.

Vážení nebylo problém

„Ve skutečnosti jsme měli spoustu času, abychom znovu vyjeli... vážení nebylo problém. Stále jsme měli palivo na to, abychom znovu vyjeli a jen vyměnili pneumatiky. Potřebuji nějaké vysvětlení, teď nevím.“

Do nedělního závodu na městské trati v Monte Carlu tak Leclerc vyrazí až z 16. pozice.

„Snad bude déšť a bude nějaká loterie. Když bude sucho, tak to bude nudné. Myslím, že budu muset hodně riskovat, i když budu riskovat nehodu. Nakonec je to ale jediná věc, kterou teď potřebujeme. Být extrémní v předjíždění, protože toto je trať, kde je v podstatě nemožné předjíždět,“ dodává Leclerc.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud