Psycholog mi loni pomohl víc, než jsem si myslel, říká Grosjean

Psycholog mi loni pomohl víc, než jsem si myslel, říká Grosjean

Romain Grosjean je přesvědčený, že už má definitivně za sebou období častých nehod a s tím souvisejících problémů. Pomohl mu ho překonat psycholog.

Francouzský závodník Lotusu se loni netajil tím, že vyhledal odbornou pomoc, aby překonal těžké období. Teď je velmi rád, že to udělal.

"Hodně mi to přineslo, víc, než jsem si na začátku myslel," řekl v rozhovoru pro Canal +. "Byly to kroky, které jsem udělal dobrovolně. To je podle mě první fáze, následně mi to umožnilo se lépe cítit na svém místě, lépe se cítit ve své práci, být lepší."

"Všichni vrcholoví sportovci si procházejí komplikovanějšími obdobími, kdy si říkáte: 'Jsi moc špatný, proč to děláš?' Jakmile tu fázi překonáte, snažíte se tomu porozumět a analyzovat. Zlepšujete se pomocí detailů, díky kterým se mi jednoho dne podaří vyhrát Grand Prix."

O dosaženém pokroku podle Grosjeana svědčí i jiné vnímání ze strany ostatních jezdců ve startovním poli.

"Za rok se změnilo celkem hodně věcí," konstatoval. "Už jsem odjel hodně Grand Prix, takže jsem získal hodně zkušeností. Hodně jsem na sobě pracoval, abych se zlepšil. Byl jsem černá ovce, na kterou všichni ukazovali prstem, dnes jsem odhodlaný pracovat a změnit se."

"Někteří piloti mě dokonce brání, což je sympatické a ukazuje to, že pracuji dobře, že se zlepšuji a zachovávám si své kvality."

Doporučujeme

Články odjinud