První zatáčka v Austinu dostala jméno po texaském podnikateli | Foto: Getty Images / Will Taylor-Medhurst

Foto: Getty Images / Will Taylor-Medhurst

První zatáčka v Austinu dostala jméno po texaském podnikateli

Ikonická první zatáčka na Okruhu Amerik v texaském Austinu dostala název.

Na Okruhu Amerik ležícím u texaského Austinu se od roku 2012 jezdí Velká cena USA formule 1. Trať mimo jiné hostí také například závody MotoGP nebo amerických formulí IndyCar.

Její první zatáčka, do které se piloti musí dostat brzděním do prudkého kopce a na jejím výjezdu opět velmi rychle klesají, byla nyní pojmenována Big Red (Velký Red) po texaském podnikateli Redu McCombsovi.

93letý McCombs je zakladatelem Red McCombs Automotive Group, spoluzakladatelem Clear Channel Communications a v minulosti vlastnil také tým San Antonio Spurs, který hraje basketbalovou ligu NBA.

McCombs byl při výstavbě texaského okruhu jedním z největších investorů do trati.

„Mezinárodně známý Okruh Amerik je proslulý svými jedinečnými vlastnostmi a vzrušujícím převýšením,“ řekl šéf trati Bobby Epstein při slavnostním ceremoniálu v první zatáčce, který se uskutečnil tento týden za přítomnosti McCombse, jeho přátel, rodiny a zaměstnanců okruhu.

„Od formule 1 přes MotoGP po sportovní vozy, každý, kdo startuje v závodě na Okruhu Amerik ví, jaké to je čelit na začátku této bestii. Je to velké, odvážné a texaské. A teď má vhodný název: Big Red.

„Red McCombs je legendou Texasu. Známý svým velkým srdcem, jako byznysmen s láskou pro svůj domovský stát. Jsem rád, že jsme schopni oslavit jeho odkaz.“

Kvůli pandemii koronaviru se letos do Texasu nepodívala ani F1, ani motocyklové mistrovství světa. V provizorních kalendářích obou šampionátu pro rok 2021 však trať figuruje.

Doporučujeme

Články odjinud