První desítka Alonsa překvapila

První desítka Alonsa překvapila

První trénink ve formuli 1 proběhl pro navrátilce z Ameriky podle starých not. Druhá část pátečního dějství však byla o poznání pozitivnější.

Fernando Alonso (16./7.)

Španělský pilot, který nedávno výborným výkonem v závodě Indy 500 ohromil americké publikum, si musel na monopost F1 chvíli zvykat. V prvním tréninku přišla frustrace a návrat technických problémů. Druhé dějství už byla trochu jiná písnička.

„Docela mě to vzhledem k poruše v prvním tréninku a následném vynechání většiny druhého překvapilo. Auto určitě není dokonale nastavené, ale i tak jsme v první desítce. To mě těší. Nebyl to jednoduchý pátek, ale okruh dobře známe, závodíme tu už spoustu let, a tak bychom neměli mít s kvalifikací a závodem problémy. Zítra to může být jen lepší.

Naším cílem je postup do třetí části kvalifikace. Nejdůležitější je, abychom v neděli byli na bodech. Za kvalifikaci se žádné body nerozdávají, ale pro závod je velmi důležitá,“ řekl Alonso s nadějí. Zároveň však řekl jednoznačné ne na otázku, zda má pocit, že se motor Honda za dobu jeho absence stihl zlepšit.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud