Prostě jsme nezahřáli pneumatiky, vysvětluje Lotus své problémy z Kanady

Prostě jsme nezahřáli pneumatiky, vysvětluje Lotus své problémy z Kanady

Lotus je přesvědčený, že na své soupeře v posledních závodech neztratil výkonnostně, ale jen prací s pneumatikami.

Monopost E21 je k pneumatikám velmi šetrný, což se na druhé straně může projevit problémy s jejich zahříváním.

"Tohle je velmi specifická trať a nám se s naším vozem prostě nepodařilo pneumatiky zapnout," vysvětloval šéf týmu Eric Boullier pro Autosport. "Také nám nepomáhá, když je chladno a mokro."

"Naše rychlost nebyla v tréninku s Romainem špatná, ale když se podíváte na závod, byli jsme o 1,5 sekundy pomalejší než Red Bull a Mercedes. 1,5 sekundy neztratíte ze závodu na závod. Prostě jen něco bylo špatně."

"Pro Silverstone máme dobré úpravy, což by nám mělo pomoci udržet krok a zmenšit ztrátu na lídra. A na normálních okruzích bychom měli být schopní dostat z našeho vozu maximum."

Podle šéfa enstonské stáje tak určitě neplatí, že by Lotus ztrácel krok s ostatními ve vývoji.

"Ztratili jsme pozice, takže musíme tvrdě pracovat, abychom udrželi rychlost. Ale víme, že je auto konkurenceschopné a tým je konkurenceschopný. Není důvod, proč bychom neměli znovu bojovat o stupně vítězů."

"Těch pět pódií v řadě jsme od začátku sezóny nezískali jen díky štěstí nebo náhodou. Je to proto, že je náš komplet konkurenceschopný. Občas můžeme mít potíže na některých tratích."

"Víme to a musíme na tom pracovat, aby se to letos nedělo na tratích s nízkou energií (která prochází pneumatikami), a také pro příští rok."

Doporučujeme

Články odjinud