Prost: Hamilton ze sebe díky Verstappenovu tlaku dostává to nejlepší | Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Prost: Hamilton ze sebe díky Verstappenovu tlaku dostává to nejlepší

Lewis Hamilton podle čtyřnásobného mistra světa formule 1 Alaina Prosta využívá tlaku ze strany Maxe Verstappena, aby v letošní sezóně v boji o titul ukázal to nejlepší.

66letý Francouz řekl v pořadu Formula 1 pro televizi Channel 4, že tlak od soupeře z jiného týmu je přesně tím, co pilot potřebuje, aby ze sebe dostal maximum.

„Máme obrovské štěstí, že letos můžeme sledovat šampionát s dvěma skvělými jezdci. Ať to bude Max nebo Lewis, budeme mít letos skvělého mistra světa, což je ta nejdůležitější věc,“ řekl Prost.

„Lewis má velké štěstí, že jej v tuto chvíli tlačí Max. Když vyhrajete sedmkrát mistrovství světa a přes 100 závodů, čeho ještě můžete dosáhnout? Potřebujete mít extra motivaci. V minulosti jsem se naučil, že když dva takto tvrdě bojují, dostanete ze sebe a z týmu to nejlepší, je to skvělé.“

Boj o letošní titul je také soubojem generací, kdy proti sobě stojí 36letý Hamilton bojující o rekordní osmý mistrovský titul a 24letý Verstappen, který sahá po prvním titulu mistra světa F1.

V 80. a 90. letech byl největším rivalem Prosta Ayrtona Senna. Mezi oběma jezdci byl rozdíl pěti let.

„Všichni se mě ptají na Ayrtona a na mě, když si ale vzpomenete, mezi námi byl rozdíl pěti nebo šesti let. A už tehdy jsme mluvili o rozdílu generací. Teď je mezi nimi (Hamiltonem a Verstappenem) rozdíl 12 nebo 13 let. Máme tady mladého kluka s velkým množstvím zkušeností a spoustou rychlosti a Lewise. Všichni víme, čeho dosáhl,“ dodává Prost.

„Mladík má většinou vždy výhodu, protože fanoušci chtějí vidět, jak mladý pilot poráží staršího. Na druhé straně si ale musíte uvědomit, co Lewis dělá. Způsob, jakým dokáže dosáhnout výkonnosti, kterou potřebuje, je fantastický.“

Doporučujeme

Články odjinud