Promotér Grand Prix Brazílie věří, že závod zůstane na Interlagosu | Foto: Getty Images / Robert Cianflone

Foto: Getty Images / Robert Cianflone

Promotér Grand Prix Brazílie věří, že závod zůstane na Interlagosu

Velká cena Brazílie se má od roku 2021 přestěhovat do Ria. Na Interlagosu ale nevěří, že se tak stane.

Budoucnost Velké ceny Brazílie po roce 2020 je ve hvězdách. Může zůstat na Interlagosu, přestěhovat se do Ria, nebo úplně zmizet z kalendáře.

Tamas Rohonyi, který je promotérem závodu na Interlagosu, se domnívá, že realistické jsou jen možnosti jedna a dvě. Konkrétně podle něj na 99 % zůstane F1 na Interlagosu. 

„Buď zůstane F1 tady, nebo nebude žádná brazilská GP,“ řekl Rohonyi pro Autosport.

Současná smlouva končí v roce 2020. O rok později se má jet v Riu, ale Rohonyi to komentoval ironicky s tím, že na místě budoucího okruhu jsou jen stromy a zvířátka. „Myslím, že je fyzicky nemožné, aby se tam v roce 2021 konala mezinárodní událost. Ale jsou lidé, kteří s tím nesouhlasí.“

„Rio se stalo možností kvůli podpoře prezidenta. Balsonaro měl Chase Careye po svém boku, když řekl, že F1 bude na 99 % v Riu. Dnes by to neřekl.“

Rohonyi se domnívá, že brazilský prezident byl uveden v omyl, když řekl, že nové místo v Rio Motorparku, které se má nacházet na pozemcích armády, může být připraveno tak rychle. 

Rohonyi očekává, že rozhodnutí o budoucnosti brazilské velké ceny přijde na začátku příštího roku a doufá v dlouhodobou smlouvu – dokonce až do roku 2030. 

„Je stále obtížnější pracovat s krátkodobými smlouvami. Velké společnosti  plánují dlouhodobě. Například Heineken má největší trh v Brazílii a tito kluci nepracují s výhledem na dva nebo tři roky.“

Rio de Janeiro v minulosti závody formule 1 hostilo. Okruh Jacarepagua, na kterém se jelo naposledy v roce 1989, už ale neexistuje.

Foto: Getty Images / Robert Cianflone

Doporučujeme

Články odjinud