Prokleté Monako! Leclerc boural s vozem Nikiho Laudy | Foto: Getty Images / Lars Baron

Foto: Getty Images / Lars Baron

Prokleté Monako! Leclerc boural s vozem Nikiho Laudy

Charles Leclerc je Monačan a to na rozdíl od různých rezidentů skutečný. Ulice Monte Carla zná jako své boty, žije tam, vyrůstal tam a místy, kde se prohání vozy F1 chodil do školy. Přesto je pro něj Monako prokleté.

Prokletí Leclerca v Monaku nebere konce. Monačan dnes usedl do vozu Nikiho Laudy z roku 1974 v rámci závodů historických vozů. Lídr šampionátu F1 nezávodil, ve voze vyjel v rámci prezentace Ferrari. V závěru kola ale nad vozem ztratil kontrolu a v La Rascasse boural.

„Když jste si mysleli, že už jste měli v Monaku všechnu smůlu světa, tak ztratíte brzdy do rascasse s jedním z nejikoničtějších historických F1 vozů Ferrari,“ uvedl Leclerc.

Leclerc zatím v Monaku neviděl šachovnicový prapor a to ani ve formuli 2, ve které závodil dříve. V juniorské F2 odstoupil kvůli zavěšení, respektive elektrickému problému (sprint).

Ve F1 v roce 2018 mu během závodu selhal brzdový kotouč a narazil do vozu Brendona Hartleye. O rok později Ferrari strategicky pokazilo kvalifikaci, Leclerc startoval z 15. místa a při postupu polem boural, když se pokoušel předjet Hülkenberga. 

V roce 2020 se v Monaku kvůli covidu-19 nezávodilo. Vloni si Leclerc vyjel pole position, ale poté boural a do závodu tak vůbec neodstartoval.

Doporučujeme

Články odjinud