Projekt Grand Prix Ameriky v New Jersey má své šéfy

Projekt Grand Prix Ameriky v New Jersey má své šéfy

Američané se připravují na formuli 1 na dvou frontách. Zatímco v Austinu budují okruh na Grand Prix v letošním roce, v New Jersey se připravují na závod v sezóně 2013.

Jelikož se potíže Austinu podařilo zřejmě definitivně zažehnat, budou mít Spojené státy příští rok hned dvě Grand Prix. Vedle Austinu se pojede i v New Jersey, na plán městské trati se můžete podívat zde.

New Jersey čeká méně práce než Austin, protože nemusí budovat okruh na holé pláni, přesto se jedná o projekt nemalých rozměrů. Do čela promotérské organizace byl proto nominován Tom Cotter. Ten pracuje v motorsportu v oblasti vztahů s veřejností (PR) od roku 1985, kdy začínal na Charlotte Motor Speedway. S postupem času vybudoval vlastní firmu na PR, kterou prodal v roce 2000.

Sedmapadesátiletý Cotter přiznal, že si nehledal novou práci, ale projekt formule 1 považuje za natolik výjimečný, že se nechal přesvědčit, aby na něm pracoval.

Vedle Cottera byl do role provozního ředitele Grand Prix nominován Dennis Robinson. Oba tak doplní Lea Hinderyho, který projekt městského závodu vede od jeho loňského oznámení.

Doporučujeme

Články odjinud