Prohlášení týmů po Velké ceně Německa 2014

Prohlášení týmů po Velké ceně Německa 2014

Kapitoly článku:


Jenson Button (8.)

Mistr světa z roku 2009 dojel ve Velké ceně Německa na osmé pozici. Po závodě si však postěžoval na jízdu Lewise Hamiltona, se kterým se během závodu dostal do kontaktu. „Myslím, že problém s Lewisem spočíval v tom, že očekával, že ho nechám předjet. Proč bychom před sebe někoho pouštěli? Nevím, jestli jste si toho všimli, ale spousta jezdců jezdí tou stopou, aby měla dobrý výjezd ze zatáčky. Myslím, že ke druhé zastávce jsme zajeli příliš brzy. Zvolili jsme agresivní strategii, ale věděli jsme, že odjet 37 kol na jedné sadě pneumatik tady bude v závěru velmi obtížné.”

Kevin Magnussen (9.)

Pro mladého Dána začal závod kolizí s Felipem Massou, po kterém se dokázal probojovat na bodovanou devátou pozici. „Udělal jsem maximum pro to, abych se vyhnul kontaktu, ale neměl jsem moc co dělat. Roztočil jsem se a musel do boxů pro nové pneumatiky a přední křídlo. Stále si však ze závodu odnášíme pozitiva - vůz se choval velmi dobře, zadní pneumatiky držely, což je něco nového.”

Éric Boullier (závodní ředitel)

„Z výsledku jsme skutečně velmi zklamáni. Tohle měl být den, ve kterém získáme užitečné množství bodů do šampionátu, místo toho jsme ztratili na všechny naše hlavní soupeře, což je frustrující.”

Doporučujeme

Články odjinud