Prohlášení týmů po Velké ceně Itálie 2014

Kapitoly článku:


Jenson Button (8.)

Mistr světa z roku 2009 je osmým místem v cíli po startu ze šesté pozice zklamán. „Když startujete z páté a šesté příčky, tak nechcete jen body, chcete trochu víc. Kdybychom měli klidný závod, myslím, že bychom mohli skončit lépe, ale v provozu bylo pro vozy kolem nás snazší předjet, než pro nás dostat se před ně.

Měl jsem skvělý souboj s Checem (Sergio Pérez), první Lesmo jsme projeli vedle sebe, což se nestává moc často. Je škoda, že jsem jej nepředjel, často jsem to zkoušel, ale na brzdách byl tak silný, že já jsem při snaze zablokoval přední a zadní kola, což mě stálo pozici na výjezdu.”

Kevin Magnussen (10.)

Dánský mladík předvedl skvělý start, kdy se po startu z páté pozice probojoval na druhé místo. V cíli nakonec dojel na sedmé pozici, ovšem penalizace 5 sekund za jeho počínání v souboji s Valtterim Bottasem jej odsunula na poslední bodovanou příčku.

„Samozřejmě, že bylo hezké být chvíli tak vysoko, škoda jen, že jsme to nedokázali udržet, věděl jsem ale, že to nebude trvat věčně. Je smůla odcházet z víkendu jen s jedním bodem. Je také frustrující dostat další penalizaci, samozřejmě to tak je, ale zanalyzujeme to a uvidíme, jak se z toho můžeme poučit.”

Eric Boullier (závodní ředitel)

„Jako tým jsme dnes získali jen pět mistrovských bodů, což je o dost méně, než jsme očekávali, z tohoto víkendu si však můžeme vzít i pozitiva - naše kvalifikační rychlost byla dobrá a závodní rychlost slušná.”

Doporučujeme

Články odjinud