Prohlášení týmů po Velké ceně Belgie

Prohlášení týmů po Velké ceně Belgie

Kapitoly článku:


Max Chilton (16.)

Chilton, který původně vůbec neměl ve Spa startovat, je se závodem spokojen. „Je skvělé zakončit víkend pozitivně na 16. pozici, když jsem vydělal tři místa a skončil před caterhamem. Od Maďarska jsme zlepšili vůz a ve srovnání s týmy kolem nás jsme na dobré pozici a mohli jsme díky tomu o tomto víkendu bojovat. To je nyní potřeba k tomu, abychom udrželi devátou příčku.”

Jules Bianchi (18.)

Francouz po slibně zajeté kvalifikaci cíl dnešního závodu neviděl. „Po tak pozitivním včerejšku je to zklamání, ale za defekt a odstoupení mohly věci, se kterými jsem nemohl nic dělat. Byl jsem v závodě docela osamocen, ale byl jsem spokojen s tím, jak jsem dokázal stahovat ztrátu a zároveň se starat o pneumatiky. Je smůla, že jsem nemohl dojet kvůli problému s převodovkou.“

John Booth (šéf týmu)

„Julesův závod vlastně skončil za první zatáčkou. Kvůli defektu ztratil více než 50 sekund, nicméně se nevzdal a odjel skvělý první stint na měkčí směsi, kdy výrazně stáhl ztrátu a jel stejné tempo jako saubery. Celkově si můžeme odnést pozitiva co se týče rychlosti a vylepšeného vyvážení vozu.”

Doporučujeme

Články odjinud