Prohlášení týmů po pátku v Monze

Prohlášení týmů po pátku v Monze

Mercedes působí v Itálii opět bezkonkurenčním dojmem. Na dalších pozicích byly alespoň v pátek Ferrari a Force India.

Kapitoly článku:


Lewis Hamilton (1./1.)

Nově blonďatý úřadující mistr světa dnes v Monze nikoho nepustil na první pozici.

V prvním tréninku byl Brit o 463 tisícin rychlejší než jeho týmový kolega z Mercedesu Nico Rosberg, třetímu Sebastianu Vettelovi na ferrari pak nadělil přes 1,5 sekundy.

„Byl to dobrý den, takový testovací. Měli jsme hodně věcí na vyzkoušení. Vůz se zatím choval velmi dobře a má dobrou rychlost,” řekl Hamilton.

Mercedes pro závod v Monze vylepšil svůj motor, na který "utratil" veškeré své žetony. Podle Hamiltona však žádný pokrok nepřinesl.

„Cítím, že je pořád stejný. Šlo spíše o změny vedoucí ke zlepšení spolehlivosti. Motor se chová fantasticky, protože fantastický je. Je to pořád stejné,” dodal Hamilton.

Nico Rosberg (2./2.)

Němec dnes v obou trénincích zůstal ve stínu svého týmového kolegy. Rosberg je přitom překvapen náskokem, jaký má Mercedes na své pronásledovatele.

„Ano, jsme překvapeni,” řekl Rosberg. „V tuto chvíli se zdá, že jsme tady opravdu rychlí. Jsem s tím spokojen.”

„Lewis byl až do samotného závěru rychlý, na konci se to ale velmi vyrovnalo, jelikož jsme si zkoušeli kvalifikační jízdy. Ty byly v pořádku, takže jdeme správným směrem.”

„Do teď mi to úplně nevycházelo. Samozřejmě se ale budu snažit, zítra budu mít další šanci. Dnes to bylo velmi vyrovnané, zítra tedy budu mít dobrou šanci.”

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud