Prohlášení týmů po pátku v Kanadě

Prohlášení týmů po pátku v Kanadě

Kapitoly článku:


Fernando Alonso (9./15.)

Španěl v prvním tréninku na Velkou cenu Kanady překvapil devátým nejrychlejším časem. Sám však krotí taková očekávání, že by mohl podobný výsledek zopakovat i v kvalifikaci. Reálnější je podle něj šestá nebo sedmá řada.

„Samozřejmě, že když přepneme do kvalifikačního režimu, tak bude mít v sobotu každý nějaký výkon navíc. Musíme zjistit, kde přesně jsme, protože je jen pátek,” řekl Alonso.

„Zatím jsem spokojen s vyvážením i množstvím výkonu. Zdá se, že charakteristika okruhu nám úplně nesedí a musíme udělat krok vpřed. Q3 je pravděpodobně moc optimistický cíl. Ve druhém tréninku jsme byli čtrnáctí, takže řekněme někde uprostřed, nějaké dvanácté třinácté místo je to, co očekávám v kvalifikaci.”

Jenson Button (15./18.)

V prvním tréninku se na Buttonově mclarenu objevil problém s převodovkou, který se však mechanikům podařilo opravit.

„V dopoledním tréninku tu byl problém s převodovkou, nemohl jsem přeřadit z druhého převodového stupně, celkem rychle jsme to ale opravili a já byl ve druhé polovině tréninku zpátky na trati,” řekl Button.

„Když začalo v odpoledním tréninku pršet, neměli jsme potřebu vyjíždět ven, bylo opravdu hodně mokro. Všichni napříč paddockem přivezli nové díly a když havarujete, tak je po všem. V sobotu a neděli by podle předpovědi pršet nemělo, takže jsme se rozhodli předčasně v tréninku skončit.”

Doporučujeme

Články odjinud