Prohlášení týmů po pátku v Belgii

Prohlášení týmů po pátku v Belgii

Kapitoly článku:


Sebastian Vettel (11./22.)

Pro čtyřnásobného mistra světa nezačal víkend v Belgii příjemně. Kvůli technickým problémům odjel dnes pouze 11 kol a to jen v rámci dopoledního tréninku. Ve druhém tréninku se na trati vůbec neobjevil. Podle svých slov se letos zcela jistě nevyhne penalizaci odsunu o deset pozic na roštu za překročení povoleného množství pohonných jednotek.

„Doufám, že není motor poškozen. Proto jsme nejeli, abychom ho zkontrolovali. Pokud tomu ale tak je, pak budeme muset samozřejmě použít další, nemusí to být nutně tento víkend, ale některý v budoucnu. Počkáme a uvidíme. Nicméně budeme muset nasadit motor navíc. Jde o to, jestli vyjdeme se šesti, nebo jestli budeme muset použít ještě další. Záleží na tom motoru, co jsme měli dnes. Penalizace ve druhé polovině sezóny je pro nás nicméně nevyhnutelná,” řekl po pátku Vettel.

Daniel Ricciardo (9./8.)

Vítěz posledního závodu v Maďarsku dnes začal zvolna devátým a osmým místem. Ve zbytku víkendu by se proto s Red Bullem rád vymanil ze středu pole a vrátil se na pozice, o které pravidelně bojuje.

„Možná to bylo trochu těžší, než jsme čekali, věděli jsme ale, že bude obtížné dostat se ze středu pole. Force India, McLaren, Toro Rosso a pár dalších týmů je tu silných, takže snad zítra najdeme nějakou rychlost a budeme před nimi. Byl to celkem klasický den, byli jsme hluboko v pořadí, což jsme čekali. Co se týče rychlosti na rovinkách, nemyslím, že můžeme ještě v tomto ohledu získat, snažíme se najít kompromis pro druhý sektor, jelikož ten první je hodně rychlý, takže není možné, abychom ztráceli moc na rovince a spoléhali na to, že nám ve druhém sektoru pomůže naše mechanická přilnavost.”

Doporučujeme

Články odjinud