Prohlášení týmů po pátku v Barceloně

Prohlášení týmů po pátku v Barceloně

Reakce hlavních týmů po pátečních trénincích před Grand Prix Španělska 2015.

Kapitoly článku:


Lewis Hamilton (2./1.)

I přesto, že páteční den v Barceloně zakončil na čele, není Hamilton příliš spokojen se svým vozem.

„V tuto chvíli nejsem spokojen s vyvážením vozu,” řekl Brit. „Nevím proč, ale v průběhu kola se to chová nevyrovnaně. Je to podle mě tím, jak se mění vítr. V některých místech jsou poryvy, někde ne. Někdy je vůz přetáčivý, někdo nedotáčivý. Občas je to v pohodě, v dalším kole už je to úplně odlišné, tím pádem je velmi těžké najít správné nastavení.”

„Nevím, jestli je tu menší přilnavost, protože jsme s tím dnes začali - je to jako v Melbourne. Je rozhodně těžší vůz řídit, protože někdy je auto perfektní, někdy nedotáčivé, někdy přetáčivé, takže je to docela těžké.”

Rosberga o tomto víkendu Hamilton bere jako hrozbu, věří však, že bude lepší.

„Myslím, že bude rychlý. Zkrátka potřebuji být rychlejší než on.”

Nico Rosberg (1./3.)

Němec cítí svou největší slabinu v rychlosti na jedno kolo i přesto, že v pátečních trénincích na Velkou cenu Španělska zajel nejrychlejší čas.

Na dotaz, proč jeho rychlost na krátké vzdálenosti nebyla odpoledne taková jako v prvním tréninku, odpověděl: „Vždy jde o kompromis mezi dlouhými a krátkými jízdami, nastavením vozu a vším dalším. Je tady horko, takže při dlouhých jízdách je to velmi obtížné pro pneumatiky. Pro zítra ale rozhodně potřebuji zapracovat na své rychlosti na jedno kolo.”

V odpoledním tréninku měl Rosberg problém s podřazováním, podle něj to však není nic důležitého. „Je to jen malý problém, musíme jen vyladit některé věci. Zkoušeli jsme nové nastavení pro podřazování, což mělo za následek malou prodlevu, když jsem řadil směrem dolů.”

„Celkově to ale byl dobrý den, musím říct, že obzvlášť pro závod to vypadá velmi dobře. Vypadalo to dobře zejména ve srovnání s Ferrari, což je důležité, mezi mnou a Lewisem to ale bylo vyrovnané.”

Foto: Getty Images / Paul Gilham

Doporučujeme

Články odjinud