Prohlášení týmů po pátku v Austinu

Prohlášení týmů po pátku v Austinu

Kapitoly článku:


Sebastian Vettel (7./18.)

Čtyřnásobný mistr světa do nedělního závodu odstartuje z boxové uličky, spíše než na kvalifikaci se tak v tréninku věnuje hledání nastavení pro závod. „Ráno jsme měli problém s převodovkou, takže jsme ztratili nějaký čas, celkově to ale bylo dobré. Není příjemné, když víte, že zítra nemůžete v kvalifikaci vyjet a tlačit na maximum, věděli jsme to ale už od začátku víkendu, takže se zaměřujeme na závod a snad v neděli předvedeme po startu z boxů dobrou stíhací jízdu.”

Daniel Ricciardo (17./4.)

Australan se dnes trápil zejména se silným větrem. Dopoledne přitom kvůli problémům se systémem ERS odjel pouze pět kol.

„Myslím, že jsme se dostali do okna, ve kterém už můžeme pracovat. Vítr dnes byl docela silný, a jelikož je to otevřená trať, tak se to dost projeví. Běžně, když fouká, tak nikdy nedokážete najít správné vyvážení, jelikož protivítr vám pomůže, zatímco vítr zezadu vozu moc neprospívá.

Rychlost v dlouhých jízdách celkově nebyla špatná a s malým množstvím paliva jsem byl v nejlepší pětce, takže druhý trénink pro nás nebyl špatný.”

Doporučujeme

Články odjinud