Prohlášení týmů po pátku v Abú Dhabí

Prohlášení týmů po pátku v Abú Dhabí

Kapitoly článku:


Fernando Alonso (3./20.)

Španěla z jízd ve druhém tréninku vyřadil elektrický problém na voze. „Ve druhém kole vůz prostě nečekaně zastavil a i když mě traťoví komisaři odtlačili do boxů, práce na voze zabraly mechanikům více času, než jsme čekali. V prvním tréninku jsme dokončili náš program a vůz se choval podle očekávání. Kvůli teplotám, které byly vyšší, než budou v kvalifikaci a závodě, jsou ale všechna nasbíraná data irelevantní.”

„Kvůli stejnému důvodu nebude třetí trénink tak užitečný, což znamená, že první kolo, které zajedu v podmínkách pro kvalifikaci a závod, bude až během Q1. Nebudeme určitě tak dobře připraveni, přesto se ale pokusíme o to nejlepší.”

Kimi Räikkönen (12./7.)

„Byl to velmi náročný den a, hlavně v prvním tréninku, jsme se trápili s hledáním správného vyvážení vozu. Program se skládal z různých testů nastavení a zřejmě z části kvůli vysokým teplotám, se můj vůz choval nervózně. Mezi oběma tréninky jsme se rozhodli udělat jisté změny a v tom druhém (za nižších teplot) se to zlepšilo, a to také ve srovnání s našimi soupeři. Můj nejrychlejší pokus nebyl nejlepší, udělal jsem totiž drobnou chybu. Práce, kterou jsme dnes odvedli, přinesla pozitivní výsledek a dnešní večerní analýza dat přinese spoustu užitečných informací, které nám pomohou zlepšit se v kvalifikaci a v závodě.”

Doporučujeme

Články odjinud