Prohlášení týmů po pátku: Silné Ferrari s problémy

Prohlášení týmů po pátku: Silné Ferrari s problémy

Ferrari bylo alespoň v pátek Mercedesu blízko, ale Vettela trápily problémy s převodovkou. Přečtěte si prohlášení týmů v jednotlivých kapitolách.

Kapitoly článku:


Mercedes

Nico Rosberg (1./2.)

Němec si je podle svých slov vědom hrozby, kterou představuje Ferrari. Dodává však zároveň, že charakter Red Bull Ringu těsným rozestupům nahrává.

Rosberg byl nejrychlejší v dopoledním tréninku, odpoledne pak rozdílem 0,011 sekundy nestačil na Sebastiana Vettela.

„V pátek máte vždycky v kapse něco navíc, co pak vytáhnete v kvalifikaci, ale v delších jízdách jsou nám možná blíž, ačkoliv tady je to obecně těsné. Kvalifikace je důležitá, vždycky je, zejména proti Lewisovi, takže se musím pokusit být vpředu.“

„Ferrari se vždycky trochu obáváme, protože jsou to naši nejbližší soupeři a tohle je krátká trať, takže to tu přirozeně bude těsnější a oni se tu zdají být rychlí.“

Lewis Hamilton (2./5.)

Vedoucí muž šampionátu byl po pátečních jízdách spokojený se svým autem, stěžoval si však na úroveň přilnavosti pneumatik.

Hamilton byl jedním ze závodníků, kteří se během tréninků projeli únikovými zónami v první a osmé zatáčce. Brit tak nakonec odpoledne nedosáhl na lepší než páté místo.

„Auto se neporouchalo a trať nebyla zrovna moc přilnavá,“ shrnul stroze Hamilton. „Během prvního a druhého tréninku jsme samozřejmě auto zlepšili, obecně šlo o pneumatiky, přilnavost tu není zrovna obrovská. Já jsem spokojený (s autem). Není moc co měnit.“

Obhájce titulu si rovněž příliš neláme hlavu z formy Ferrari. Sebastian Vettel byl nejrychlejší v odpoledním tréninku, Kimi Räikkönen skončil třetí.

„Vždycky tyto hrozby bereme vážně, ale tým se na to asi soustředí víc než já.“

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud