Prohlášení týmů po pátku: Red Bull se trápí

Prohlášení týmů po pátku: Red Bull se trápí

Kapitoly článku:


Kevin Magnussen (5./2.)

Dán popsal své první dojmy z nového okruhu a nezapomněl ani na Julese Bianchiho, který stále leží v nemocnici po své nehodě na Suzuce. „Byl to pro nás docela slušný den a vůz vypadá dobře. Nicméně je to úplně nová trať, takže je těžké vědět, kde přesně jsme, jelikož spíše než na rychlost jsme se zaměřovali na hledání nastavení.

Mohu ale potvrdit, že je to pěkná trať, má docela dost přilnavosti a dobrý povrch, zdá se také, že bude sedět i pneumatikám Pirelli, takže je na ní radost jezdit. Měkčí směs vydrží docela dlouho, takže bychom v závodě nemuseli vidět moc zastávek v boxech. Trať je trochu jiná od toho, jak vypadala na simulátoru a také oproti tomu, jak jsem ji vnímal včera, když jsem si ji procházel; abych pravdu řekl, je lepší.

Jules (Bianchi) je stále v naší mysli, všichni na něj neustále myslíme a doufáme v to nejlepší.”

Jenson Button (3./6.)

„Dnes to šlo dobře, byli jsme rychlí na tvrdší směsi pneumatik a i měkčí směs s velkým množstvím paliva vypadá dobře. S menším množstvím paliva jsem měl problémy s vyvážením, snad to ale zítra vyřešíme. Je to okruh, který, zdá se, nám bude docela sedět, zítra se ale nevyhnutelně změní a budeme si na to muset dát pozor. Jízda na něm na simulátoru nebyla moc zábavná, ve skutečnosti se na něm ale jezdí hezky, takže mohu s jistotou říct, že jsem spokojen s prací návrhářů a organizátorů.

Je tu pár hrbolatých míst, což ale jen přidává na náročnosti. Obzvlášť zatáčka číslo 13 je na vjezdu hodně hrbolatá, takže je velmi snadné při brzdění zablokovat levé přední kolo. To místo je docela zrádné, takže se budeme muset ujistit, že máme správně nastavené vyvážení brzd.

V několika zatáčkách je také obtížné správně trefit výjezd, jelikož jsou naklopené na druhou stranu, takže se snadno dostanete do přetáčivého smyku.

A jak řekl už Kevin, myslíme a modlíme se za Julese, který nám všem moc chybí.”

Doporučujeme

Články odjinud